BELSiN'iN FERYADI

12.11.2014 10:14:32

İsa Yusuf Alptekin Parkı'nın bakımsızlığı vatandaşların tepkisine neden oldu. Melikgazi Belediyesi'nin hizmet götürürken adil davranmadığını iddia eden Belsinliler, Şehrin merkezine en iyisi, bizim bahtımıza da en kötüsü düşüyor” dedi.

BELSİN SAKİNLERİNİN PARK İSYANI

Yaklaşık 30 bin insanın yaşadığı Belsin sakinleri bölgelerindeki en büyük park olan İsa Yusuf Alptekin parkının bakımsız olduğunu ifade ederek, “ Bizim Alparslan Mahallesi sakinlerinden” farkımız ne diyerek isyan ettiler.

Belsin Semtinde oturan vatandaşlar, bölgelerinde yer alan birçok insanın hafta sonları sevdikleri ile piknik yaparak geçirmeye çalıştıkları İsa Yusuf Alptekin parkının bakımsız olması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yapımı 1999 yılında gerçekleştirilen parkın o tarihten bu yana adeta yapboz tahtası gibi kullanılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, Melikgazi Belediye Yetkililerine seslenerek,” en güzel parkları, oyun aletlerini, tartan pistleri, süs havuzlarını Alparslan Mahallesine ve çevresine yapmaktalar, bizim suçumuz belediyelerin çalışmalarına destek verip, seçimde oy vermek mi? tepki gösterdiler.

30 bin nüfusa sahip Belsin’nin tek nefes alma bölgesinin bu İsa Yusuf Alptekin Parkı olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, parkının isminin taşındığı park tabelası ve İsa Yusuf Alptekin’in biyografisinin anlatıldığı taş anıtın bile bakımsızlıktan yok olmaya yüz tuttuğunu söylediler.

Bölgedeki birçok mahalle muhtarlarının konuya kayıtsız kaldıklarını ifade eden Mahalle Sakinleri, “ bizler ikinci sınıf vatandaşmıyız” diyerek içerisinde bulundukları sorunlara dile getirdiler. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Eşref Bitlis Bulvarı üzerinde yapılacak muhteşem görselliğe sahih kafeterya ve çevre düzenleme inşaatında incelemeler yapması vatandaşın tepkisini neredeyse doğrular nitelikteydi.